Lidt om Monte Alto

Stranden ved søen Lagoa de Araruama

140km øst for Rio de Janeiro mellem Figuerra og Arraial do Cabo på Brasiliens solkyst ligger Monte Alto, en by med ca. 3000 indbyggere.
På byens nordside ligger saltvandssøen Lagoa Araruama, syd for byen slår Atlanterhavet ind (ca. 1,2km fra vores hus!)

Saltvandssøen Lagoa Araruama er 25 grader året rundt og rigtig god til surf og kajakroning, da der kommer ikke store bølger, i modsætning
til Atlanterhavet, der er noget køligere - på sydvendte kyster især - og bølgerne er for voldsomme for børn.
Men... vand drager og det er absolut facinerende at gå langs den 40km lange sandstrand, hvor bølgerne kommer brusende ind - hele vejen fra Sydpolen!!

Fra Monte Alto er der gode busforbindelser til Cabo Frio (ca.150.000 indbyggere) og Arraial do Cabo (ca. 25.000 indbyggere) mod øst - og lige så gode i retning mod Rio de Janeiro.
Arraial do Cabo har nogle skønne strande mod syd; det store vilde Atlanterhav. Mod nord er der smukke laguner, hvor man som dykker kan få alt, hvad hjertet begærer.
Vi har rigtig gode erfaringer med PL-divers, der har engelsktalende guider og nogle rigtig gode ture - med hyggelig frokost om bord på dykkerbåden! Deres hjemmeside er desværre kun på portugisisk, men man kan skrive til dem på engelsk.
Monte Alto er et rigtig godt sted, hvis man vil ud at kitesurfe, vi har gode kontakter til engelsktalende instruktører.
Skal man have ny bikini er Cabo Frio stedet, på Rua das Bikinis ligger omkring 100 bikini-snedkere side om side. En skøn storby, med gode spisesteder langs vandet.

Buzios - hvor Brigitte Bardot slog sine folder i 60'erne - ligger kun 40 km fra Monte Alto, her er skønne strande og et pulserende natteliv.

Den nye lufthavn ved Cabo Frio åbnede i 2009 for passagerfly. Til Rio svarer prisen til taxa, men tager til gengæld kun 40 minutter! Fra december til februar er der daglige flyvninger til/fra Rio.
Lufthavnen bliver i de kommende år udviddet til oversøiskeflyvninger (inden OL i 2016)
I bil tager det 2 timer at kører fra Monte Alto til stadion i Rio de Janeiro.

Velkommen til vores hjemmeside